Oxfam wereldwinkel

Home     Onze troeven     Oxfam wereldwinkel

Als school vinden we het belangrijk dat onze leerlingen de betekenis achter eerlijke handel en het begrip solidariteit leren kennen. 

We organiseren ieder schooljaar een 'Wereldwinkel op school'. Hierdoor leren onze kinderen, de ouders, buurbewoners, ...
de vele fairtrade producten zoals koffie, chocolade, wijn, thee, koekjes, chips... maar ook lokale producten zoals appelsap kennen.
Kinderen van het 5de en 6de leerjaar helpen mee in de winkel. Ze verkopen de producten, maken bestellingen en zorgen voor extra reclamen.

In de klas m.b.v. allerlei filmpjes leren de leerlingen het leven van de cacaoboeren kennen en ontdekten dat de klimaatverandering het de boeren van zowel hier als in het Zuiden niet makkelijk maakt. Ook tijdens de lessen levensbeschouwing wordt rond de boodschap van eerlijke handel gewerkt.

Alle extra opbrengsten van onze 'Wereldwinkel op school' schenken we aan o.a. onze partnerschool in Ghana 'Akwaaba Asuadei'. Akwaaba Asuadei wat ‘Welkom in Asuadei’ betekent,  is een organisatie die zich sinds 2010 bezig houdt met de uitbouw van de “Willy-Taylor Academy”, een school in Asuadei, centraal Ghana waar leerlingen vanaf de peuterklas tot en met het derde middelbaar terecht kunnen. 

Tijdens het schooljaar 2023-2024 werden we voor onze inzet beloond met de huldiging als 'Laureaat Oxfam scholenactie 2023'. We ontvingen een prijs in het kader van de scholenactie van Oxfam in België. De actie had als thema “Ik strijd voor een fair klimaatbeleid” en liep van 4 tot 14 oktober 2023.